Thumbnail image
THE SIEGE OF SHKODRA - MARIN BARLETI
25.00 € Disponueshmëria: I padisponueshëm
Përshkrimi

“One of the most remarkable episodes in the struggle between the West and the Crescent.”“One of the most remarkable episodes in the struggle between the West and the Crescent.” Franz Babinger, premier historian of the Ottoman Empire “Monumental.”? Ismail Kadaré, Albanian author, candidate for the Nobel Prize in Literature “Ottoman ‘shock-and-awe.’ Extraordinary!” Roger Crowley, best-selling author of historical narrative “The Albanians attracted the prime forces of the Ottoman Empire when it was at its zenith and impeded the westward advance of its hordes.”? Gazmend Shpuza, professor of Ottoman history, Tirana University “The massive fortress on the hill of Rozafa?…?was seen as the key to the Adriatic.”? David Abulafia, professor of history, Cambridge University “Gripping! A seminal source of Balkan history.”? Robert Elsie, writer and specialist in Albanian studies. Është viti 1478. Europa po sulmohet. Dhjetë vjet pas vdekjes së Skënderbeut, shqiptarët dhe venedikasit vazhdojnë t'u rezistojnë osmanëve, duke mbrojtur atdheun e tyre dhe duke i dhënë kohë Europës Perëndimore për t'u përgatitur për sulmin e pashmangshëm.Historia botërore i ka anashkaluar mjaft heroizmin e shqiptarëve dhe faktin që ata u bënë pengesë dhe i vonuan osmanët në synimin e tyre për të pushtuar gjithë Europën. Marin Barleti i jep, pra, botës një rrëfim të drejtpërdrejtë heroizmi përballë një pushtimi mizor: burra të thjeshtë e gra që luftojnë për familjet, për tokën dhe besimin e tyre.Shikoni nga bedenat e kështjellës hordhitë osmane që zbardhin fushat përreth me çadra e ushtarë. Mësoni se si ishin përgatitur jeniçerët e se si topat bombardues u futën në historinë e luftërave. Mrekullohuni duke lexuar se si një grusht luftëtarësh i thyen sulmet e egra të qindra e mijëra ushtarëve turq.Sulltani i mundur detyrohet të tërhiqet, por Shkodrën e mban të rrethuar derisa në fund Senati Venedikas ia dorëzon atij si një ultimatum paqeje. Atëherë, shkodranët, të zhgënjyer, zgjedhin mërgimin, për të mos u dorëzuar dhe lundrojnë përmes Adriatikut për në portet e sigurta të Venedikut.

Cilësitë

Shtëpia botuese Onufri
GTIN 9789995687779
Kodi i produktit 9789995687779

Vlerësimet0
(0 vlerësime)

Nuk ka ende asnjë vlerësim

SHIKO MË SHUMË PRODUKTE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua

Vazhdo blerjen